Scrum als onderwijsaanpak ook populair elders op de HAN

Morgen starten we de kick-off voor studenten OOSE die gebruik gaan maken van Scrum als onderwijsaanpak. De slides zijn intussen klaar en beschikbaar:

In Nederland zijn verschillende partijen actief of Scrum in het onderwijs gebruiken, niet om les over te geven maar om les mee te geven als vorm van Agile Education. Bij ICA hebben we voor HBO-ICT- en CMD-onderwijs gekozen om te werken op basis van eduScrum, maar om zeker in het begin niet alle facetten van de aanpak te gebruiken.

Wij delen onze (onderzoeks)resultaten graag met iedereen binnen en buiten de HAN. Het eerste moment hiervoor was al gepland namelijk het Scrum Event in november, maar vorige week informeerden HAN-collega’s van BKMER naar onze plannen. Na een goed gesprek vanmorgen hebben we afgesproken dat onze onderzoeksgroep gaat helpen bij het invoeren van Scrum als onderwijsaanpak, onder andere door bij elkaar mee te kijken in de klas maar ook om onze kennis en ervaring over te dragen.

Alhoewel we pas net begonnen zijn staan er al meerdere kennisdelingsmomenten gepland, binnen en buiten de HAN. Een mooi tussenresultaat!

Geef een reactie